Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem
Suroviny
- 125 g Kokos - mletý (Kopra)
- 250 g Ovesné vločky
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 4 ks Citrony
- 2 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 7 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Med pampeliškový
- 4 polévková lžíce Med pampeliškový
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 2 polévková lžíce Citrónová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 21 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 271 mg
- Vláknina 17065 mg
- Vitamín A 17065 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si citrónovou náplň:
-
2
Do misky rozklepneme čerstvá vejce, přidáme máslo, nastrouhanou kůru ze 3 omytých a osušených citrónů, citrónovou šťávu ze 4ks citrónů, pampeliškový med, Maizenu (kukuřičný škrob) a vše utřeme do pěny. Pak do utřené pěny přimícháme strouhaný kokos.
-
3
Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
-
4
Strouhaný kokos, ovesné výběrové vločky a nastrouhaná oloupaná jablka v mixéru rozmixujeme na jemnější směs. Pak ji dáme do mísy, přidáme špetku soli, jedlou sodu, vajíčko, tekutý pampeliškový med, citrónovou kůru a jogurt. Těsto dobře promícháme a vylijeme na připravený plech. Korpus pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Poté plech s korpusem vytáhneme z trouby, citrónovou náplň rozetřeme po korpusu a vložíme koláč zpět do trouby. Snížíme teplotu na 150°C a pečeme dal dalších 20-25 minut.
-
5
Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak ho nakrájíme na kostky, které odložíme do chladničky na 3-5 hodin.
-
6
Před podáváním řezy ozdobíme nakrájenými, velmi tenkými plátky citrónu.