Pohankové placičky s cuketou a bylinkami
Suroviny
- 40 g Sýr Eidam cihla 30%
- 125 g Pohanka
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pohanková
- 1 polévková lžíce Mouka pohanková
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 11 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 446.9 mg
- Vláknina 13822 mg
- Vitamín A 13822 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku několikrát dobře promyjeme v teplé vodě, dáme ji do kastrólku, zalijeme vodou (v poměru 1:2) a uvaříme doměkka.
-
2
Do mísy najemno nastrouháme omytou cuketu i se slupkou. Omyjeme si snítku tymiánu a petrželky. Drobné lístky z bylinek posekáme nadrobno a s prolisovanými stroužky česneku je přidáme k cuketě. Nakonec přidáme uvařenou pohanku, mírně rozšlehaná vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, podle chuti sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku těsto odpočinout. Pokud by těsto bylo řidší, přimícháme 1-2 lžíce pohankové mouky.
-
3
Troubu si předehřejeme na 195°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 8 dílů, z každého vytvarujeme malou placičku. Poklademe je na připravený plech a dáme do předehřáté trouby.
-
4
Pečeme je do zlatova, až zlatohněda, přibližně 35 minut.
-
5
Placičky podáváme teplé, můžeme je jíst i studené.