Křupavé pohankovo-mandlové keksy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 7 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 27.7 mg
- Vláknina 242.8 mg
- Vitamín A 242.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme do ní mletý zázvor, sůl, pepř, sypkou směs promícháme, pak přidáme vlahou vodu, vejce a utřené stroužky česneku. Znovu vše promícháme a na pomoučeném vále rukama vypracujeme polotuhé těsto. Vytvarujeme ho do malého obdélníku, těsto vložíme mezi dvě vrstvy pečícího papíru a válečkem rozválíme na velmi tenkou placku silnou okolo 2-3mm.
-
2
Poté rozválené těsto i s pečícím papírem položíme na plech, vrchní pečíci papír opatrně odstraníme, pak rádýlkem těsto nakrájíme na trojúhelníčky nebo čtverečky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
-
3
Po vychladnutí nakrájené keksy od sebe oddělíme a podáváme.