Mátový fondán v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 450 g Čokoláda hořká
  • 450 g Fondán
  • 0.75 kávová lžička Peprmintová příchuť
  • 0.5 kávová lžička Invertáza
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 7.4 mg
  • Draslík 194.5 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Poprášíme si ruce a pracovní desku moučkovým cukrem. Důkladně prohněteme fondán s peprmintovou příchutí a invertázou. Utvoříme z fondánu 70 kuliček o průměru asi 1,5 cm. Kuličky pokládáme na plech, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. každou kuličku mírně přimáčkneme, tím vytvoříme kolečka o průměru asi 2 cm. Plech dáme do chladničky a necháme bonbony ztuhnout.

  • 2

    Ztuhlé bonbony máčíme v temperované čokoládě, pak je necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Když na některých prosvítá z čokolády fondán, namočíme je do čokolády znovu, protože náplň změkne a vytekla by. Když čokoláda úplně ztuhne, uložíme bonbony do vzduchotěsné nádoby a necháme je 4 - 5 dnů rozležet.

  • 3

    Po změknutí můžeme bonbony uchovávat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 14 dní.

Komentáře k receptu