Mátový fondán v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 7.4 mg
- Draslík 194.5 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Poprášíme si ruce a pracovní desku moučkovým cukrem. Důkladně prohněteme fondán s peprmintovou příchutí a invertázou. Utvoříme z fondánu 70 kuliček o průměru asi 1,5 cm. Kuličky pokládáme na plech, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. každou kuličku mírně přimáčkneme, tím vytvoříme kolečka o průměru asi 2 cm. Plech dáme do chladničky a necháme bonbony ztuhnout.
-
2
Ztuhlé bonbony máčíme v temperované čokoládě, pak je necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Když na některých prosvítá z čokolády fondán, namočíme je do čokolády znovu, protože náplň změkne a vytekla by. Když čokoláda úplně ztuhne, uložíme bonbony do vzduchotěsné nádoby a necháme je 4 - 5 dnů rozležet.
-
3
Po změknutí můžeme bonbony uchovávat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 14 dní.