Fondán v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 170 g Fondán
  • 340 g Čokoláda hořká
  • 0.125 kávová lžička Potravinářská barva
  • 0.125 kávová lžička Potravinářská příchuť
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 15.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naneseme temperovanou čokoládu do 24 formiček na bonbony ( prohlubně musí být dostatečně hluboké ), necháme mírně ztuhnout a formičky obrátíme, aby odkapala nadbytečná čokoláda. Necháme zcela ztuhnout. Temperovanou čokoládu používáme proto, že bonbony půjdou z formiček snadno vyklopit a budou krásně lesklé, čehož při použití pouze rozehřáté čokolády nedocílíme.

  • 2

    Hněteme fondán s 30 ti gramy změklého másla pomocí kuchyňského robotu, dokud není měkký a hladký. když se nám zdá příliš tuhý, nebo když máme rádi silnější máslovou příchuť, můžeme přidat dalších 30 gramů másla. Rozdělíme hmotu na tolik dílů, kolik chceme mít příchutí a barev a do každého dílu zapracujeme malé množství příchuti a barviva.

  • 3

    naneseme fondán do formiček s vrstvou čokolády tak, aby nám nahoře zůstal ještě prostor pro přelití náplně čokoládou. Formičky uložíme na dvacet minut do chladničky a necháme máslový fondán ztuhnout.

  • 4

    Přelijeme náplň rozehřátou čokoládou a při pokojové teplotě necháme tuhnout, pak formičky uložíme na deset minut do chladničky. Poté bonbony opatrně vyklopíme z formiček, necháme dojít do pokojové teploty a můžeme servírovat.

  • 5

    Ve vzduchotěsné nádobě uložené v chladničce nám bonbony vydrží až dva týdny, nejlepší chuť a konzistenci ale mají při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu