Margaritta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 421.1 mg
- Vláknina 4530.6 mg
- Vitamín A 4530.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vyzrálá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, zázvor nakrájíme na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše vložíme do kastrolu, osolíme, opepříme a na mírném plameni za častého míchání dusíme asi 20 minut. Na závěr vmícháme cukr a necháme rozpustit.
-
2
Směs rozmixujeme, dáme do čistého kastrolu a na malém plameni za častého míchání (aby se směs nepřipalovala) dusíme zhruba asi 2 hodiny.
-
3
Hotovu směs vlijeme do skleniček zhruba 10 minut při 80 °C sterilujeme.