Margaritta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 50 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 16 stroužek Česnek
  • 4 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 421.1 mg
  • Vláknina 4530.6 mg
  • Vitamín A 4530.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vyzrálá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, zázvor nakrájíme na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše vložíme do kastrolu, osolíme, opepříme a na mírném plameni za častého míchání dusíme asi 20 minut. Na závěr vmícháme cukr a necháme rozpustit.

  • 2

    Směs rozmixujeme, dáme do čistého kastrolu a na malém plameni za častého míchání (aby se směs nepřipalovala) dusíme zhruba asi 2 hodiny.

  • 3

    Hotovu směs vlijeme do skleniček zhruba 10 minut při 80 °C sterilujeme.

Komentáře k receptu