Harissa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 120 g Med včelí
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Deko
  • 2 kg Feferony
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 482.2 mg
  • Vláknina 5165.3 mg
  • Vitamín A 5165.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 194.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonky bez stopek umeleme s oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibulí.

  • 2

    Směs vložíme do kastrolu a na mírném plameni asi 20 – 25 minut dusíme za častého míchání. Poté přidáme olej, ocet, sůl, med a rozdrcené Deko. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.

  • 3

    Směs plníme do sklenic, nejlépe od přesnídávek. Otočíme dne vzhůru a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu