Harissa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 7 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 482.2 mg
- Vláknina 5165.3 mg
- Vitamín A 5165.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 194.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonky bez stopek umeleme s oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibulí.
-
2
Směs vložíme do kastrolu a na mírném plameni asi 20 – 25 minut dusíme za častého míchání. Poté přidáme olej, ocet, sůl, med a rozdrcené Deko. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.
-
3
Směs plníme do sklenic, nejlépe od přesnídávek. Otočíme dne vzhůru a necháme vychladnout.