Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr kozí
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 200 g Salát listový Dubáček
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 hrnek Bulgur
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 816.5 mg
  • Vláknina 40370.4 mg
  • Vitamín A 40370.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Světlejší bulgur dáme do hrnce, zalijeme ho studenou, mírně osolenou vodou, a necháme hodinu nabobtnat.

  • 2

    Omyjeme listy salátu a bylinky - máty, kopr a petrželku. Bylinky okrájíme nadrobno, salátové listy potrháme na menší kusy. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny, omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme, pak nakrájíme plátky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké kroužky.

  • 3

    Nabobtnalý bulgur dáme do mísy, pokapeme ho olivovým olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme. Přidáme bylinky, salátové listy, rajčata, okurku a vše dobře promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát na míse posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme.

Komentáře k receptu