Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem
Suroviny
- 150 g Sýr kozí
- 200 g Rajčata Cherry
- 200 g Salát listový Dubáček
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 3 špetka Pepř bílý
- 1 hrnek Bulgur
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Máta
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 7 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 816.5 mg
- Vláknina 40370.4 mg
- Vitamín A 40370.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Světlejší bulgur dáme do hrnce, zalijeme ho studenou, mírně osolenou vodou, a necháme hodinu nabobtnat.
-
2
Omyjeme listy salátu a bylinky - máty, kopr a petrželku. Bylinky okrájíme nadrobno, salátové listy potrháme na menší kusy. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny, omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme, pak nakrájíme plátky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké kroužky.
-
3
Nabobtnalý bulgur dáme do mísy, pokapeme ho olivovým olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme. Přidáme bylinky, salátové listy, rajčata, okurku a vše dobře promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát na míse posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme.