Nutelka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Kakao - prášek
  • 500 g Cukr krupice
  • 250 g Tuk ztužený
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262 mg
  • Vláknina 10450.4 mg
  • Vitamín A 10450.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, poté nakrájíme, vložíme do kastrolu a zakapeme citronovou šťávou. Přimícháme cukr, vodu a jablka dusíme.

  • 2

    V jiném kastrolu rozpustíme tuk, vmícháme kakao a přimícháme k jablkům.

  • 3

    Když jsou jablka rozdušená, vše rozmixujeme.

  • 4

    Směs rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a 20 minut sterilujeme.

Komentáře k receptu