Nutelka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 27 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262 mg
- Vláknina 10450.4 mg
- Vitamín A 10450.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, poté nakrájíme, vložíme do kastrolu a zakapeme citronovou šťávou. Přimícháme cukr, vodu a jablka dusíme.
-
2
V jiném kastrolu rozpustíme tuk, vmícháme kakao a přimícháme k jablkům.
-
3
Když jsou jablka rozdušená, vše rozmixujeme.
-
4
Směs rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a 20 minut sterilujeme.