Pikantní tuňákový salát
Suroviny
- 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150 g Tuňák v oleji
- 50 g Sýr balkánský
- 100 g Salát kadeřavý
- 60 g Baby kukuřice
- 100 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Rajčata
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 918.7 mg
- Vláknina 8047.6 mg
- Vitamín A 8047.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých salátových listů setřepeme vodu, pak salát potrháme do mísy. Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a maso přidáme k salátu. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme v sítu odkapat. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, omytá, na kostky pokrájená rajčata, očičtěnou lahůdkovou cibulku, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky a na kostky pokrájenou salátovou okurku. Zeleninu zlehka promícháme.
-
2
V hrnku smícháme jogurt se solí, pepřem, utřeným stroužkem česneku, hořčicí a nadrobno pokrájeným čerstvým koprem. Jogurtovou zálivku nalijeme na zeleninu, promícháme a salát hned podáváme.