Cheesecake s křupavými mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 500 g Sýr krémový
  • 120 g Marcipánová hmota surová
  • 100 g Sušenky Amaretti
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 400 g Salko
  • 150 g Mandle plátky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 159.9 mg
  • Draslík 127.2 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi dozlatova opražíme mandlové lupínky. Pečlivě je hlídáme, abychom je nespálili. Nasypeme do mísy a necháme vychladnout.

  • 2

    Máslem vytřenou otevírací dortovou formu o průměru 23 cm, vyloženou pečicím papírem, potřeme změklým máslem ( 30 g )a posypeme zcela vychladlými mandlovými lupínky. Formou trochu potřásáme, aby se mandle do másla přichytily.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 4

    Prošleháme ve velké míse smetanový sýr a ricottu, pak přidáme vejce, kondenzované mléko, mandlovou příchuť, mandlové máslo a znovu šleháme dohladka. Připravenou náplň naneseme naneseme do formy na mandlové lupínky, formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut.

  • 5

    Během pečení připravíme vrchní vrstvu. Rozehřejeme 80 g másla v rendlíku. Na malé kousky nakrájíme zlatý marcipán ( může být i bílý ) a smícháme je s rozdrcenými sušenkami Amaretti. Vzniklou směs přelijeme teplým rozehřátým máslem a důkladně promícháme, nejraději rukama, sušenky s marcipánem by se měly spojit do malých hrudek.

  • 6

    Po dopečení by měl být povrch dezertu zlatohnědý a uprostřed trochu měkký. Zlehka ho posypeme hrudkami marcipánu s drobečky sušenek. Při tom by měl být cheesecake stále v troubě, musíme být opatrní, abychom se nespálili. Pokračujeme v pečení ještě asi 15 minut, dokud marcipán nezkaramelizuje a drobečky nejsou křupavé. Po dopečení vyjmeme z trouby a nožem s kulatou špičkou dezert uvolníme od ráfku, aby nepopraskal. Počkáme až cheesecake vychladne a pak uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky, ideálně však přes noc do chladničky.

Komentáře k receptu