Šneci se skořicí z celozrnné mouky
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná celozrnná
- 35 g Droždí
- 50 ml Mléko polotučné
- 100 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
- 2 polévková lžíce Skořice mletá
- 4 polévková lžíce Pyré mangové
- 3 polévková lžíce Pyré mangové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 5 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 94.6 mg
- Vláknina 8157.6 mg
- Vitamín A 8157.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.
-
2
Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.
-
3
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.
-
4
Podáváme je až vychladnou.