Šneci se skořicí z celozrnné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 35 g Droždí
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Pyré mangové
  • 3 polévková lžíce Pyré mangové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 94.6 mg
  • Vláknina 8157.6 mg
  • Vitamín A 8157.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.

  • 2

    Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  • 3

    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.

  • 4

    Podáváme je až vychladnou.

Komentáře k receptu