Rýžovo-čokoládový puding
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 20 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 289.5 mg
- Vláknina 12738 mg
- Vitamín A 12738 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 389 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži s pohankou dobře promyjeme, dáme ji do vyššího rendlíku, přilijeme vodu, přimícháme špetku soli a rýži s pohankou pomalu vaříme doměkka (přibližně 20 minut). Plotnu vypneme, ale rendlík necháme na plotně.
-
2
Za stálého míchání do horké směsi přimícháme horké mléko, jemně nastrouhanou kvalitní čokoládu (víc jak 70%), med a proteinový prášek. Mícháme do doby, až puding zhoustne.
-
3
Rozdělíme ho do misek, ozdobíme nastrouhanými mandlemi a servírujeme.