Domácí chlebík plný semínek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Ovesné vločky
  • 125 g Otruby pšeničné
  • 375 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 6 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 2 polévková lžíce Len hnědý Bio
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Chia semena
  • 3 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 177.3 mg
  • Vláknina 17142.4 mg
  • Vitamín A 17142.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na chleba vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonovou formu).

  • 2

    Připravíme si těsto: do mísy nasypeme 250g ovesných vloček, 50g otrub, slunečnicová, lněná a sezamová semínka, chia semínka a pokrájená dýňová semínka, sůl, olej a vlažnou vodu. Těsto v míse důkladně propracujeme, zakryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 175°C. Odpočinuté těsto dáme do chlebové formy a vložíme ho do středu předehřáté trouby.

  • 4

    Semínkový chlebík pečeme přibližně 40-45 minut. Během pečení těsto 2-3x potřeme vlažnou vodou. Pečeme ho dozlatova. Po 45 minutách ho vyjmeme z trouby, vaklopíme na plech s pečícím papírem a dopečeme tak spodní stranu dozlatova. Chlebík po vychladnutí nakrájíme na porce, bude křupavý, chutná nejvíce čerstvý.

Komentáře k receptu