Klobásky - cigáro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 95 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 628.8 mg
- Vláknina 494.8 mg
- Vitamín A 494.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.
-
2
Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.
-
3
Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.
-
4
Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.