Jablka plněná paštikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 93.1 mg
- Draslík 237.2 mg
- Vláknina 4304.5 mg
- Vitamín A 4304.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a vydlabeme „misky“. Ty vyložíme plátkem slaniny a zakapeme vínem.
-
2
Drůbeží játra semeleme spolu se zbylou slaninou a cibulí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jablka naplníme játrovou hmotou, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 30 – 40 minut. Před závěrem pečení pekáč odklopíme.