Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem
Suroviny
- 80 g Pórek
- 70 ml Bujón hovězí
- 400 ml Hovězí maso mleté
- 100 ml Caro s mlékem
- 0.75 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Libeček
- 1 ks Lilek
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 15 g
- Sodík 4461 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 185.4 mg
- Draslík 706.7 mg
- Vláknina 8679.9 mg
- Vitamín A 8679.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Starší rohlíky nakrájíme na větší kousky, zalijeme je mlékem a necháme je rozmočit, pak k nim přidáme žloutky.
-
2
Očištěnou lahůdkovou cibulku s pórkem pokrájíme nadrobno, stroužky česneku prolisujeme. Menší červenou a oranžovou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a pak papriky pokrájíme na malé kostičky. Nať z petrželky a lístky libečku pokrájíme velmi drobně.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku s pórkem, přidáme pokrájené papriky, česnek, vše krátce orestujeme a po vychladnutí přidáme k rohlíkům. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.
-
4
Lilek rozkrojíme, osolíme a necháme ho vypotit. Přibližně po 8 minutách lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj kostičky, které s mletým hovězím masem a bylinkami přimícháme k rohlíkům. Směs nakonec dochutíme solí, pepřem, kmínem a znovu vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do nádivky. Poté ji dáme do připraveného pekáčku a vložíme do středu trouby. Budeme ji péct přibližně 45 minut dozlatova. Během pečení 2-3x nádivku polejeme hovězím bujónem.
-
5
Upečenou nádivku nakrájíme na plátky, podáváme ji teplou i studenou.