Minicheesecaky s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr krémový
  • 50 g Preclík sezamový
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 200 g Tatiana Čokoládový mix
  • 200 g Salko
  • 100 g Oreo sušenky
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 67.2 mg
  • Vláknina 1208.3 mg
  • Vitamín A 1208.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    Preclíky a sušenky Oreo můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme si formu na pečení 12 ks cheesecake / muffinů. Každou prohlubeň vytřeme tukem a sušenkový základ lžící natlačíme do každé prohlubně.

  • 3

    Prošleháme ricottu se smetanovým sýrem ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, kondenzované mléko, lžičku vanilkové pasty a dohladka prošleháme. Do krému přimícháme tři čtvrtiny čokoládových kousků( můžeme použít kousky/čočky z mléčné, bílé, nebo tmavé čokolády, nebo jejich směs ). Rozdělíme náplň do formy tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubní, protože zahříváním se objem cheesecake trochu zvětší. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.

  • 4

    Vložíme formu do předehřáté trouby a pečeme 20-25 minut, až do ztuhnutí povrchu. Jen uprostřed musí zůstat malé měkké místo. Jakmile vyjmeme cheesecake z trouby, posypeme je zbytkem čokoládových kousků, ty se na horké náplni trochu rozpustí.

  • 5

    Necháme vychladnout a alespoň na 3 hodiny uložíme do chladničky.

Komentáře k receptu