Minicheesecaky s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 67.2 mg
- Vláknina 1208.3 mg
- Vitamín A 1208.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 170 °C.
-
2
Preclíky a sušenky Oreo můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme si formu na pečení 12 ks cheesecake / muffinů. Každou prohlubeň vytřeme tukem a sušenkový základ lžící natlačíme do každé prohlubně.
-
3
Prošleháme ricottu se smetanovým sýrem ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, kondenzované mléko, lžičku vanilkové pasty a dohladka prošleháme. Do krému přimícháme tři čtvrtiny čokoládových kousků( můžeme použít kousky/čočky z mléčné, bílé, nebo tmavé čokolády, nebo jejich směs ). Rozdělíme náplň do formy tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubní, protože zahříváním se objem cheesecake trochu zvětší. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.
-
4
Vložíme formu do předehřáté trouby a pečeme 20-25 minut, až do ztuhnutí povrchu. Jen uprostřed musí zůstat malé měkké místo. Jakmile vyjmeme cheesecake z trouby, posypeme je zbytkem čokoládových kousků, ty se na horké náplni trochu rozpustí.
-
5
Necháme vychladnout a alespoň na 3 hodiny uložíme do chladničky.