Dušená zelenina ze zahrádky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Kedlubna
  • 100 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Smetana zakysaná extra light
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 838.4 mg
  • Vláknina 13047.4 mg
  • Vitamín A 13047.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme zeleninu ze zahrádky: malou mrkev, menší kedlubnu, petržel, 1/4 celeru, lahůdkovou cibuli, papriku a zralá rajčata. Mrkev, kedlubnu, 1kořen petržele a kousek celeru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli na kolečka, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.

  • 2

    V pánvi na oleji s máslem nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Krátce vše s cibulí restujeme a pak pod poklicí při mírnější teplotě zeleninu dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rajčata, dusíme je přibližně 3 minuty.

  • 3

    V míse rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a touto směsí zeleninu zalijeme a pod poklicí dusíme do doby, až zatuhne. Občas ji ze spodu podebereme, aby se nepřipálila.

  • 4

    Takto připravenou zeleninu podáváme teplou i vychladlou. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu