Fusilli se šunkou a sýrem Gran Moravia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 100 g Těstoviny Fusilli
  • 70 g Prosciutto sušené
  • 20 g Sýr Gran Moravia
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Rukola
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 382.9 mg
  • Vláknina 13487.6 mg
  • Vitamín A 13487.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a přesně podle návodu je uvaříme na zkus - al dente. Poté je scedíme, necháme okapat, pak je dáme do mísy.

  • 2

    Sušená rajčata necháme okapat z oleje, ten zachytíme a rajčata pokrájíme na tenké proužky. Plátky šunky nakrájíme na 1 -1.5cm proužky. Lístky čerstvé omyté bazalky potrháme na menší kusy.

  • 3

    Do hlubší misky dáme omytou pokrájenou rukolu, očištěné nadrobno pokrájené stroužky česneku, sůl, pepř a olej ze sušených rajčat nebo olivový olej. Vše rozmixujeme na hrubší pyré.

  • 4

    Uvařené těstoviny nejdříve promícháme s pyré z rukoly, pak zlehka přimícháme pokrájená rajčata, šunku a bazalku. Těstoviny se šunkou rozdělíme na talíře, posypeme je nastrouhaným sýrem Gran Morávia (český parmazán) a podáváme.

Komentáře k receptu