Fusilli se šunkou a sýrem Gran Moravia
Suroviny
- 40 g Rajčata sušená sterilovaná
- 100 g Těstoviny Fusilli
- 70 g Prosciutto sušené
- 20 g Sýr Gran Moravia
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 hrst Rukola
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 17 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 382.9 mg
- Vláknina 13487.6 mg
- Vitamín A 13487.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a přesně podle návodu je uvaříme na zkus - al dente. Poté je scedíme, necháme okapat, pak je dáme do mísy.
-
2
Sušená rajčata necháme okapat z oleje, ten zachytíme a rajčata pokrájíme na tenké proužky. Plátky šunky nakrájíme na 1 -1.5cm proužky. Lístky čerstvé omyté bazalky potrháme na menší kusy.
-
3
Do hlubší misky dáme omytou pokrájenou rukolu, očištěné nadrobno pokrájené stroužky česneku, sůl, pepř a olej ze sušených rajčat nebo olivový olej. Vše rozmixujeme na hrubší pyré.
-
4
Uvařené těstoviny nejdříve promícháme s pyré z rukoly, pak zlehka přimícháme pokrájená rajčata, šunku a bazalku. Těstoviny se šunkou rozdělíme na talíře, posypeme je nastrouhaným sýrem Gran Morávia (český parmazán) a podáváme.