Salát s restovanou hlívou ústřičnou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 6 ks Rajčata Cherry
- 0.25 ks Salát Rosso
- 0.25 ks Salát listový Dubáček
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 13.2 mg
- Draslík 556 mg
- Vláknina 4535.7 mg
- Vitamín A 4535.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné a omyté hlívy ústřičné odkrojíme tvrdé spodní části, pak hlívu nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme si stroužek česneku a pokrájíme ho nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
-
2
Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, pak je potrhané poklademe do mísy. Omytá zralá cherry rajčátka (červená i žlutá) pokrájíme na poloviny a přidáme je k salátu.
-
3
V dobře rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou hlívu a téměř za stálého míchání restujeme téměř dozlatova. Jakmile začne mít hlíva zlatavou barvu, přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, petrželku a lžičku másla. Vše rychle promícháme, pokapeme balsamicem, znovu promícháme a hned pánev odstavíme z plotny.
-
4
Orestovanou hlívu i s omastkem přidáme do salátu, vše pokapeme lžičkou balsamica, promícháme a servírujeme.