Lilkový salát s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 5 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1181.1 mg
- Vláknina 24232 mg
- Vitamín A 24232 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme, nakrájíme na větší kousky a zprudka povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Potom oheň ztlumíme a zvolna vaříme dalších 20 minut.
-
2
Po vychladnutí lilky rozmačkáme vidličkou. Spolu s rozmačkaným česnekem a jemně nakrájenou cibulí a šalotkou je smícháme se zálivkou z octa a oleje. Salát necháme uležet, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme vychlazený.