Zelný salát s karotkou a pomelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 170 g Pomelo
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Karotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 676.6 mg
  • Vláknina 10651.6 mg
  • Vitamín A 10651.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťál a přibližně 1/4 zelí nastrouháme do mísy na jemné nudličky. Očištěnou a omytou karotku a červenou cibuli též nastrouháme na nudličky a přidáme k zelí. Ze čtvrtky oloupaného pomela zbavíme dužinu bílých blanek a nalámeme ji na menší kousky. Z čerstvého omytého kopru otrháme drobné lístky a spolu s pomelem je přidáme k zelí a vše dobře promícháme.

  • 2

    Do hrnečku si nalijeme 50ml vody, přidáme olivový olej, sůl, pepř a dobře vše promícháme. Zálivkou přelijeme sálát a promícháme ho tak, aby se zálivka spojila se všemi surovinami. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu