Zelný salát s karotkou a pomelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 2 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 676.6 mg
- Vláknina 10651.6 mg
- Vitamín A 10651.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťál a přibližně 1/4 zelí nastrouháme do mísy na jemné nudličky. Očištěnou a omytou karotku a červenou cibuli též nastrouháme na nudličky a přidáme k zelí. Ze čtvrtky oloupaného pomela zbavíme dužinu bílých blanek a nalámeme ji na menší kousky. Z čerstvého omytého kopru otrháme drobné lístky a spolu s pomelem je přidáme k zelí a vše dobře promícháme.
-
2
Do hrnečku si nalijeme 50ml vody, přidáme olivový olej, sůl, pepř a dobře vše promícháme. Zálivkou přelijeme sálát a promícháme ho tak, aby se zálivka spojila se všemi surovinami. Dobrou chuť.