Rajčatový salát s vejci a kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Jogurt nízkotučný
  • 30 g Čerstvý kozí sýr
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 561.8 mg
  • Vláknina 4750.6 mg
  • Vitamín A 4750.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nejdříve dip: lístky z čerstvé bazalky a rozmarýnu posekáme nadrobno a dáme je do mísy. Přidáme k nim bílý jogurt, utřený stroužek česneku se solí, pepř a vše dobře vyšleháme metličkou.

  • 2

    Omytá a osušená rajčata pokrájíme na plátky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky. Vajíčka uvařené natvrdo nakrájíme na osminky. Pokrájené suroviny dáme do mísy, přelijeme je připraveným dipem, zlehka vše promícháme vidličkou a podáváme.

Komentáře k receptu