Gazpacho 1
Suroviny
- 200 g Okurka salátová
- 80 g Paprika červená
- 80 g Paprika žlutá
- 10 ml Balsamico ocet
- 10 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pažitka
- 8 špetka Petržel - nať
- 2 stroužek Česnek
- 0.75 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 999.6 mg
- Vláknina 11237.4 mg
- Vitamín A 11237.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 166.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme zeleninu a bylinky, po okapání očistíme nebo oloupeme, nakrájíme na malé kousky.
-
2
Dvě třetiny přísad důkladně rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme ledovou vodu až do chvíle, kdy dosáhneme požadované konzistence. Důkladně ochutíme balsamikovým octem, olejem z oliv lisovaných zastudena, solí a tabascem.
-
3
Polévku dáme do lednice a chladíme 1 - 2 hodiny.
-
4
Na talíři ozdobíme zbývající nerozmixovanou zeleninou a bylinkami.