Rajčatový salátek s jogurtovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 4 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 702.4 mg
- Vláknina 8881.5 mg
- Vitamín A 8881.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nejdříve jogurtový dip: v misce vyšleháme vychlazený bílý jogurt se solí, pepřem a majonézou light.
-
2
Omytá a osušená, středně velká, zralá rajčata pokrájíme na osminky. Červenou malou cibuli a jarní cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Z omytých snítek kopru otrháme drobné lístky. Všechnu zeleninu i s koprem dáme do mísy, promícháme, přelijeme dipem, zlehka vše promícháme vidličkou a podáváme.