Pikantní jablkovo-mrkvová pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 6 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Čerstvý přírodní sýr
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 53.7 mg
  • Vláknina 4618.6 mg
  • Vitamín A 4618.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metličkami vymícháme čerstvý sýr do krému. Omyjeme mrkev a jablko a nastrouháme do sýrové hmoty. Dochutíme solí, středně ostrou hořčicí, pepřem, cayenským pepřem a citronovou šťávou.

  • 2

    Namažeme na chleba a posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu