Pikantní jablkovo-mrkvová pasta
Suroviny
- 6 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Jablka
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 polévková lžíce Čerstvý přírodní sýr
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 3 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 53.7 mg
- Vláknina 4618.6 mg
- Vitamín A 4618.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Metličkami vymícháme čerstvý sýr do krému. Omyjeme mrkev a jablko a nastrouháme do sýrové hmoty. Dochutíme solí, středně ostrou hořčicí, pepřem, cayenským pepřem a citronovou šťávou.
-
2
Namažeme na chleba a posypeme pažitkou.