Salát řecký

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Okurka salátová
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 ml Ocet bazalkový
  • 10 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 690.5 mg
  • Vláknina 9722.4 mg
  • Vitamín A 9722.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme na kostičky. Papriku a okurku také omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Petrželku omyjeme a po okapání nahrubo nasekáme. Na kousky rozkrájíme ovčí sýr.

  • 2

    Z oleje, česneku a bazalkového octa připravíme dresing, který ochutíme oreganem, solí, pepřem a tymiánem.

  • 3

    Vše důkladně promícháme ve velké míse.

Komentáře k receptu