Salát řecký
Suroviny
- 300 g Okurka salátová
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 ml Ocet bazalkový
- 10 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.75 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 2 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 690.5 mg
- Vláknina 9722.4 mg
- Vitamín A 9722.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme na kostičky. Papriku a okurku také omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Petrželku omyjeme a po okapání nahrubo nasekáme. Na kousky rozkrájíme ovčí sýr.
-
2
Z oleje, česneku a bazalkového octa připravíme dresing, který ochutíme oreganem, solí, pepřem a tymiánem.
-
3
Vše důkladně promícháme ve velké míse.