Kuřecí domácí tlačenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 33 g Želatina
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 200 ml Voda pitná
  • 400 ml Bohatý Bujón Kuřecí
  • 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 polévková lžíce Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 101.9 mg
  • Vláknina 6893.3 mg
  • Vitamín A 6893.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso bez kůže, vařenou cibuli, mrkev a celer (nejlépe z polévky) pokrájíme na kousky. Mražený hrášek dáme do rendlíku s vroucí vodou a 2 minuty povaříme, pak ho scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Do 400ml studeného čistého kuřecího bujónu zamícháme 1 sáček (33g) želatiny na tlačenku Necháme ji 5 minut nabobtnat. Pak bujón s nabobtnalou želatinou zahřejeme, stále mícháme a přivedeme k varu. Poté horkou želatinu odstavíme z plotny, dochutíme ji octem a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.

  • 3

    Do připravené menší formy, vyloženou mikrotenovým sáčkem, vložíme pokrájené maso, zeleninu s hráškem a zalijeme ji aspikem. Sáček uzavřeme a pokud možno zatížíme a dáme ji na 3-4 hodiny do chladničky.

  • 4

    Poté ztuhnutou tlačenku můžeme nakrájet na porce.

Komentáře k receptu