Kuřecí domácí tlačenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 101.9 mg
- Vláknina 6893.3 mg
- Vitamín A 6893.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené kuřecí maso bez kůže, vařenou cibuli, mrkev a celer (nejlépe z polévky) pokrájíme na kousky. Mražený hrášek dáme do rendlíku s vroucí vodou a 2 minuty povaříme, pak ho scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Do 400ml studeného čistého kuřecího bujónu zamícháme 1 sáček (33g) želatiny na tlačenku Necháme ji 5 minut nabobtnat. Pak bujón s nabobtnalou želatinou zahřejeme, stále mícháme a přivedeme k varu. Poté horkou želatinu odstavíme z plotny, dochutíme ji octem a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
-
3
Do připravené menší formy, vyloženou mikrotenovým sáčkem, vložíme pokrájené maso, zeleninu s hráškem a zalijeme ji aspikem. Sáček uzavřeme a pokud možno zatížíme a dáme ji na 3-4 hodiny do chladničky.
-
4
Poté ztuhnutou tlačenku můžeme nakrájet na porce.