Koláč z ovesných vloček s banánovo-kakaovým krémem
Suroviny
- 130 g Ovesné vločky
- 125 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 125 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 40 g Jogurt nízkotučný
- 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
- 0.25 kávová lžička Tresť rumová
- 0.5 kávová lžička stévie
- 0.5 kávová lžička stévie
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Banány
- 0.5 ks Kypřící prášek do pečiva
- 0.5 ks Puding karamelový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 3 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 179.4 mg
- Vláknina 3380 mg
- Vitamín A 3380 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech vyložíme pečícím papírem.
-
2
Připravíme si těsto: ovesné vločky promyjeme, necháme je v sítu odkapat, pak je dáme do mísy, přidáme 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky práškové stévie, 125g měkkého tvarohu, 40g bílého jogurtu, 1 žloutek, vanilkovou a rumovou tresť a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
3
Krém: do druhé mísy dáme 125g tvarohu, 1/2 balíčku karamelového pudingového prášku, 1/2 lžičky práškové stévie a 1 zralý rozmačkaný banán. Tvarohovou směs vyšleháme do hladka. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do tvarohové směsi.
-
4
Těsto z ovesných vloček rozetřeme na připravený plech, mělo by být přibližně 1.5cm vysoké. Na těsto naneseme banánový krém, rovnoměrně ho rozetřeme a plech vložíme do středu těsta.
-
5
Koláč pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut.