Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mungo klíčky
  • 100 g Farmářská šunka 96% masa
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 3 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 21 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 653.5 mg
  • Vláknina 5691.1 mg
  • Vitamín A 5691.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní očištěné cibulky a mladý kopr omyjeme. Cibulky i s natí pokrájíme na tenká kolečka, kopr posekáme nadrobno. Výhonky fazolí mungo v sítu promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    V misce rozšleháme 2 čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem a přimícháme 1/2 lžíce hladké mouky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme omeletu z každé strany dozlatova. Když vychladne, nakrájíme překrojíme ji na 4 díly a nakrájíme tenké proužky. Plátky šunky pokrájíme na stejně široké proužky jako omeletu. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, podle chuti je osolíme a zlehka promícháme.

  • 3

    Připravíme si olejovou zálivku: v hrnečku dobře vymícháme olivový olej s chilli olejem a sójovou omáčkou. Salát v misce pokapeme olejovou zálivkou, znovu ho vidličkou promícháme.

  • 4

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu