Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo
Suroviny
- 200 g Mungo klíčky
- 100 g Farmářská šunka 96% masa
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 3 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 21 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 653.5 mg
- Vláknina 5691.1 mg
- Vitamín A 5691.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní očištěné cibulky a mladý kopr omyjeme. Cibulky i s natí pokrájíme na tenká kolečka, kopr posekáme nadrobno. Výhonky fazolí mungo v sítu promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
V misce rozšleháme 2 čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem a přimícháme 1/2 lžíce hladké mouky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme omeletu z každé strany dozlatova. Když vychladne, nakrájíme překrojíme ji na 4 díly a nakrájíme tenké proužky. Plátky šunky pokrájíme na stejně široké proužky jako omeletu. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, podle chuti je osolíme a zlehka promícháme.
-
3
Připravíme si olejovou zálivku: v hrnečku dobře vymícháme olivový olej s chilli olejem a sójovou omáčkou. Salát v misce pokapeme olejovou zálivkou, znovu ho vidličkou promícháme.
-
4
Salát podáváme vychlazený.