Osvěžující hlávkový salát s chilli
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice bylinková
- 4 ks Ředkvička
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Salát kadeřavý
- 3 špetka Sůl bylinková
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 275.8 mg
- Vláknina 4826.3 mg
- Vitamín A 4826.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých listů salátu setřepeme vodu, prsty je potrháme na menší kousky a dáme je do mísy. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky. Papriku a ředkvičky přidáme k salátu. V rendlíku přivedem vodu k varu, nasypeme do ní 100g mraženého hrášku a povaříme ho 2-3 minuty. Pak ho scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a přidáme ho do mísy k salátu a vše promícháme.
-
2
Připravíme si zálivku: 2 lžíce oleje si v misce důkladně promícháme s chilli omáčkou, solí, pepřem, hořčicí a limetkovou šťávou.
-
3
Těsně před podáváním salát přelejeme zálivkou a zlehka ho vidličkou načechráme.