Pečený pudink z odtučněného mléka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 97.4 mg
- Vláknina 31.2 mg
- Vitamín A 31.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme celá vejce.
-
2
V kastrůlku ohřejeme odtučněné mléko s vanilkovým luskem - nevaříme. Ohřáté horké mléko zvolna nalijeme na ušlehaná vejce (lusk vyjmeme.) Nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
-
3
Směs rozdělíme do zapékacích formiček a pudink za častého kontrolování pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 45 minut.