Banánové cupcakes s arašídovým máslem
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr třtinový
- 250 g Tvaroh jemný
- 125 g Sýr Philadelphia
- 170 g Máslo arašídové
- 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Banány
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 36 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 120.2 mg
- Draslík 465.7 mg
- Vláknina 8639.2 mg
- Vitamín A 8639.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů s mřížkou uprostřed.
-
2
Změklé máslo v míse vyšleháme do pěny (šleháme asi 3 minuty na vysoké otáčky), přisypeme cukr a znovu šleháme další 2-3 minuty do světlé pěny. Stěrkou setřeme z okrajů mísy máslo, abychom měli celou směs kompaktní. Po jednom přidáme vejce, vanilkový extrakt a oloupané, rozmačkané banány. Musí být opravdu zralé, klidně i s hnědou slupkou.
-
3
Odvážíme mouku a smícháme ji s jedlou sodou. Odměříme mléko a do těsta při nízkých otáčkách postupně přidáme polovinu mouky, mléko a další polovinu mouky. Šleháme jen do doby, než se vše dobře smísí dohromady.
-
4
Připravíme 12 košíčků na muffiny a rovnoměrně do nich rozdělíme těsto. Pečeme cca 20 minut, ale průběžně cupcakes sledujeme. Jakmile vidíme, že se dostatečně zvedly a těsto na povrchu vypadá pevně, zkusíme zapíchnout špejli. Pokud bude špejle čistá, jsou upečené.
-
5
Příprava krému: V míse prošleháme všechny ingredience na krém, cukr přidáváme až na konec, ochutnáme a dosladíme podle chuti. Recept lze obměnit - můžeme použít na celý krém jen philadelphii, nebo jen tvaroh, popřípadě mascarpone, podle toho, co máme nejradši. Množství cukru a arašídového másla můžeme také upravit podle chuti.
-
6
Cupcakes zdobíme až po úplném vychladnutí. Pokud použijeme hrubé arašídové máslo, zvolíme zdobičku s širší trubičkou.