Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr třtinový
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 125 g Sýr Philadelphia
  • 170 g Máslo arašídové
  • 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Banány
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 120.2 mg
  • Draslík 465.7 mg
  • Vláknina 8639.2 mg
  • Vitamín A 8639.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů s mřížkou uprostřed.

  • 2

    Změklé máslo v míse vyšleháme do pěny (šleháme asi 3 minuty na vysoké otáčky), přisypeme cukr a znovu šleháme další 2-3 minuty do světlé pěny. Stěrkou setřeme z okrajů mísy máslo, abychom měli celou směs kompaktní. Po jednom přidáme vejce, vanilkový extrakt a oloupané, rozmačkané banány. Musí být opravdu zralé, klidně i s hnědou slupkou.

  • 3

    Odvážíme mouku a smícháme ji s jedlou sodou. Odměříme mléko a do těsta při nízkých otáčkách postupně přidáme polovinu mouky, mléko a další polovinu mouky. Šleháme jen do doby, než se vše dobře smísí dohromady.

  • 4

    Připravíme 12 košíčků na muffiny a rovnoměrně do nich rozdělíme těsto. Pečeme cca 20 minut, ale průběžně cupcakes sledujeme. Jakmile vidíme, že se dostatečně zvedly a těsto na povrchu vypadá pevně, zkusíme zapíchnout špejli. Pokud bude špejle čistá, jsou upečené.

  • 5

    Příprava krému: V míse prošleháme všechny ingredience na krém, cukr přidáváme až na konec, ochutnáme a dosladíme podle chuti. Recept lze obměnit - můžeme použít na celý krém jen philadelphii, nebo jen tvaroh, popřípadě mascarpone, podle toho, co máme nejradši. Množství cukru a arašídového másla můžeme také upravit podle chuti.

  • 6

    Cupcakes zdobíme až po úplném vychladnutí. Pokud použijeme hrubé arašídové máslo, zvolíme zdobičku s širší trubičkou.

Komentáře k receptu