Jahodový pohár s máslovými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 48 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 368.6 mg
- Draslík 133 mg
- Vláknina 1440 mg
- Vitamín A 1440 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 387.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé jahody očistíme, omyjeme, necháme odkapat, pak je v míse rozmačkáme s cukrem a odložíme do chladna.
-
2
Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme máslo s cukrem a se žloutky do pěny. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme ostrým nožem, semínka seškrábneme do žloutkové pěny. V druhé míse si vyšleháme bílky do pěny. V další míse vymícháme měkký tvaroh s dětskou krupicí, postupně do tvarohu zamícháme sníh. Tvarohový sníh po částech smícháme se žloutkovým krémem.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vodu. Z vymíchaného těsta vykrajujeme mokrou lžicí noky, které dáme do vroucí vody. Noky vaříme 3 minuty. Vyjmeme je z vody děrovanou naběračkou. Rozdělíme je do pohárů a jakmile vychladnou, přelijeme je rozmačkanými jahodami, ozdobíme šlehačkou a podáváme.