Jahodový pohár s máslovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 120 g Krupice dětská
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Jahody zahradní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 368.6 mg
  • Draslík 133 mg
  • Vláknina 1440 mg
  • Vitamín A 1440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 387.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé jahody očistíme, omyjeme, necháme odkapat, pak je v míse rozmačkáme s cukrem a odložíme do chladna.

  • 2

    Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme máslo s cukrem a se žloutky do pěny. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme ostrým nožem, semínka seškrábneme do žloutkové pěny. V druhé míse si vyšleháme bílky do pěny. V další míse vymícháme měkký tvaroh s dětskou krupicí, postupně do tvarohu zamícháme sníh. Tvarohový sníh po částech smícháme se žloutkovým krémem.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu. Z vymíchaného těsta vykrajujeme mokrou lžicí noky, které dáme do vroucí vody. Noky vaříme 3 minuty. Vyjmeme je z vody děrovanou naběračkou. Rozdělíme je do pohárů a jakmile vychladnou, přelijeme je rozmačkanými jahodami, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu