Jednoduchý paprikovo-rajčatový salát s česnekem
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Rajčata
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 488.5 mg
- Vláknina 6477.5 mg
- Vitamín A 6477.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme zralá masitá rajčata a oranžovou, červenou a zelenou papriku. Rajčata rozkrájíme na čtvrky. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka, žebra a nakrájíme je na tenké proužky. Očištěné stroužky česneku rozdrtíme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
-
2
Vše dáme do mísy, pokapeme olejem, osolíme, přidáme lžičku moučkového cukru, lžičku octa, znovu vše promícháme a podáváme.