Punč z růžového vína s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 127 mg
- Vláknina 1910.1 mg
- Vitamín A 1910.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zahradní jahody omyjeme, odstraníme z nich zelené okvětní lístky a pokrájíme je na čtvrtky. Omyté a oloupané mango a nektarinku rozkrojíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kostky ve velikosti jahod. Omyté maliny necháme chvilku okapat.
-
2
Do velké mísy nalijeme dobře vychlazené růžové víno. Přidáme k němu akátový med a brandy. Do vína vložíme všechno ovoce a omyté lístky svěží máty. Takto připravený punč necháme 10 minut "odpočinout".
-
3
Před podáváním do punče nalijeme studenou perlivou vodu. Do vysokých sklenic nalijeme punč i s ovocem, přidáme kostku ledu nebo lžíci ledové tříště a servírujeme.