Punč z růžového vína s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Jahody zahradní
  • 50 g Maliny
  • 700 ml Minerální voda perlivá
  • 150 ml Koňak Godet Peardise
  • 750 ml Víno růžové
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Nektarinka
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Med akátový
  • 10 polévková lžíce Ledová tříšť
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 127 mg
  • Vláknina 1910.1 mg
  • Vitamín A 1910.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahradní jahody omyjeme, odstraníme z nich zelené okvětní lístky a pokrájíme je na čtvrtky. Omyté a oloupané mango a nektarinku rozkrojíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kostky ve velikosti jahod. Omyté maliny necháme chvilku okapat.

  • 2

    Do velké mísy nalijeme dobře vychlazené růžové víno. Přidáme k němu akátový med a brandy. Do vína vložíme všechno ovoce a omyté lístky svěží máty. Takto připravený punč necháme 10 minut "odpočinout".

  • 3

    Před podáváním do punče nalijeme studenou perlivou vodu. Do vysokých sklenic nalijeme punč i s ovocem, přidáme kostku ledu nebo lžíci ledové tříště a servírujeme.

Komentáře k receptu