Vejce v odtučněném mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 500 ml Mléko odtučněné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 155.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku svaříme odtučněné mléko s náhradním sladidlem a vydlabanou dužinou z vanilkového lusku. Přidáme i vydlabaný lusk.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce.

  • 3

    Z mléka vyjmeme lusk a horké mléko za stálého míchání pomalu naléváme do rozšlehaných vajec.

  • 4

    Směs přelijeme do zapékací formy a pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 220°C.

  • 5

    Dezert podáváme studený.

Komentáře k receptu