Vejce v odtučněném mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 155.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku svaříme odtučněné mléko s náhradním sladidlem a vydlabanou dužinou z vanilkového lusku. Přidáme i vydlabaný lusk.
-
2
V misce rozšleháme vejce.
-
3
Z mléka vyjmeme lusk a horké mléko za stálého míchání pomalu naléváme do rozšlehaných vajec.
-
4
Směs přelijeme do zapékací formy a pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 220°C.
-
5
Dezert podáváme studený.