Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem
Suroviny
- 400 g Fazole červené sterilované
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 400 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 1 ks Cizrna konzervovaná
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 12 plátek Veka
- 2 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 4 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 632.5 mg
- Vláknina 19896.1 mg
- Vitamín A 19896.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve scedíme z nálevu konzervované červené a bílé fazole, konzervovanou cizrnu, poté luštěniny dáme do mísy.
-
2
Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky. Omyté lístky máty a kerblíku posekáme nadrobno. Bylinky s cibulí přidáme k fazolím, promícháme, vše pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme kousky tuňáka ve vlasní šťávě a vidličkou je zlehka vmícháme do salátu.
-
3
V toustovači dozlatova opečeme plátky veky, potřeme je rozpůleným stroužkem česneku. Na horké plátky veky navršíme fazolový salát s tuňákem a hned servírujeme.