Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 400 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 ks Cizrna konzervovaná
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 12 plátek Veka
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 632.5 mg
  • Vláknina 19896.1 mg
  • Vitamín A 19896.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve scedíme z nálevu konzervované červené a bílé fazole, konzervovanou cizrnu, poté luštěniny dáme do mísy.

  • 2

    Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky. Omyté lístky máty a kerblíku posekáme nadrobno. Bylinky s cibulí přidáme k fazolím, promícháme, vše pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme kousky tuňáka ve vlasní šťávě a vidličkou je zlehka vmícháme do salátu.

  • 3

    V toustovači dozlatova opečeme plátky veky, potřeme je rozpůleným stroužkem česneku. Na horké plátky veky navršíme fazolový salát s tuňákem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu