Dětské pyré z ovesných vloček s podzimním ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 80 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 168.1 mg
- Vláknina 5916 mg
- Vitamín A 5916 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme sladké zralé ovoce: jablko, hrušku, hroznové víno a švestky. Švestky a hrozno zbavíme pecek a pokrájíme je na malé kostičky. Jablko a hrušku rozpůlíme. Polovinu jablka a hrušky zbavíme jadřince, ovoce oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
-
2
Ovesné vločky dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, odkapané dáme do rendlíku, přilijeme k nim vodu a čistou jablečnou šťávu. Vločky přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu je vaříme 2-3 minuty. Přidáme pokrájené ovoce, promícháme a vaříme další 2-3 minuty. Pak rendlík s vločkami odstavíme z plotny, směs necháme chvilku vychladnout, pak jí rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Podáváme teplé i vychladlé.
-
3
Porci, kterou nebudeme potřebovat, si dáme do malého kelímku a po vychladnutí ji zamrazíme.