Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Sůl
  • 20 g Droždí
  • 200 g Olivy zelené
  • 400 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1859 kcal
  • Sacharidy 261 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 2496 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.6 mg
  • Vláknina 29210 mg
  • Vitamín A 29210 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, vlažné vody, olivového oleje, droždí a soli v míse vypracujeme lehké hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.

  • 2

    Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě části. Každou část těsta rukama roztáhneme do čtvercového tvaru. Plát těsta posypeme na plátky nakrájenými olivami. Těsto ze dvou protilehlých stran přehneme do středu, abychom vytvořili tvar ciabatty. Ciabatty otočíme a doupravíme tvar kratších stran.

  • 3

    Na plechu vyloženým papírem na pečení pečeme na 230 °C asi 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu