Hruškový salát s pikantními ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 1.5 kávová lžička Grilovací koření
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Hruška
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Mandle
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ořechový olej
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 427.7 mg
  • Vláknina 10538.4 mg
  • Vitamín A 10538.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malou hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a pomocí struhadla nakrájíme do mísy tenké proužky. Omyté a oloupané sladké hrušky překrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme z nich tenké plátky. Červenou očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Hrušky s cibulí přidáme do mísy k zelí. Vlašské ořechy pokrájíme na čtvrtky, oloupané mandle rozdělíme na polovičky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, dáme na něj ořechy s mandlemi a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Těsně před dokončením je posypeme grilovacím kořením, několikrát je promícháme, odstavíme z plotny a vyklopíme je do salátu.

  • 3

    Připravíme si zálivku: v misce vymícháme olej s medem a s pikantní hořčicí. Zálivku ochutíme čerstvě pomletým pepřem a lžičkou octa. Zálivkou přelijeme salát, promícháme ho a podáváme.

Komentáře k receptu