Hruškový salát s pikantními ořechy
Suroviny
- 500 g Zelí hlávkové červené
- 1.5 kávová lžička Grilovací koření
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Ocet vinný červený
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Hruška
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 hrst Mandle
- 2 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Ořechový olej
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 427.7 mg
- Vláknina 10538.4 mg
- Vitamín A 10538.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malou hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a pomocí struhadla nakrájíme do mísy tenké proužky. Omyté a oloupané sladké hrušky překrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme z nich tenké plátky. Červenou očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Hrušky s cibulí přidáme do mísy k zelí. Vlašské ořechy pokrájíme na čtvrtky, oloupané mandle rozdělíme na polovičky.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, dáme na něj ořechy s mandlemi a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Těsně před dokončením je posypeme grilovacím kořením, několikrát je promícháme, odstavíme z plotny a vyklopíme je do salátu.
-
3
Připravíme si zálivku: v misce vymícháme olej s medem a s pikantní hořčicí. Zálivku ochutíme čerstvě pomletým pepřem a lžičkou octa. Zálivkou přelijeme salát, promícháme ho a podáváme.