Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi
Suroviny
- 400 g Zelí hlávkové červené
- 200 g Sýr Rokfór
- 200 g Fazole červené sterilované
- 200 g Hroznové víno
- 2 ks Cibule červená
- 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Med pampeliškový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1416 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 686.1 mg
- Vláknina 18567.3 mg
- Vitamín A 18567.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si zálivku: do misky dáme olej, 1 lžíci octa, 1 lžíci medu a čerstvě pomletý pepř. Zálivku dobře promícháme a odstavíme ji.
-
2
Očištěnou malou hlávku červeného zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky, které dáme do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozpůlíme, nakrájíme ji na plátky a přidáme k zelí. Rokfór pokrájíme na kostičky, omyté bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny a pokud mají pecky, odstraníme je. Konzervované červené fazole scedíme z nálevu a zamícháme je do červeného zelí.
-
3
Salát dochutíme zálivkou, zlehka do něj zamícháme hroznové víno a sýr a podáváme s bílým pečivem.