Koňakovo-oříšková kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy brazilské
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Koření pěti vůní
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • 3 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 36.4 mg
  • Vláknina 2797.5 mg
  • Vitamín A 2797.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí, nakrájeným změklým máslem, mletými para ořechy a koňakem. Z dobře vypracovaného těsta vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrájíme z něj asi 40 koleček. Urovnáme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  • 3

    Příprava náplně: V kastrůlku svaříme smetanu, odstavíme z plotny a přidáme nalámanou čokoládu. Když se rozpustí, vmícháme koňak a koření. Necháme vychladnout a potom ještě chladíme 30 minut v ledničce.

  • 4

    Připravenou čokoládovou náplň vyšleháme do pěny a naneseme ji na polovinu koleček. Přiklopíme zbylými kolečky a cukroví necháme do podávání v chladu.

Komentáře k receptu