Makronky - mandlové pusinky s krémem z mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 50.7 mg
- Vláknina 1342 mg
- Vitamín A 1342 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané mandle jemně nastrouháme. V míse promícháme prosátý moučkový cukr s mandlemi. Troubu předehřejeme na 140°C. Čerstvá vejce, která budou mít pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky od žloutků (ty odložíme) Ve větší míse z bílků vyšleháme tuhý sníh. Asi v polovině šlehání do bílků přimícháme moučkový cukr, který zajistí tuhost vyšlehaného sněhu. Do sněhu postupně zamícháme tuhou mandlovou směs a 1 lžičku potravinářského barviva.
-
2
Sáček na zdobení naplníme hotovou mandlovou směsí. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj nastříkáme kolečka - pusinky o průměru asi 4-5cm. Pusinky pečeme 20 minut. Po upečení je necháme mírně vychladnout, pak je opatrně odloupneme z papíru a odložíme je na velký talíř.
-
3
V míse vyšleháme krém: k sýru mascarpone přidáme rozmixovaný višňový džem, krém vyšleháme tak, aby byl nadýchaný. Upečené pusinky rozdělíme na 2 části. 1/2 pusinek natřeme krémem a spojíme je s druhou, nenatřenou polovinou pusinek. Poklademe je do krabice, zakryjeme je a odložíme na 3-4 hodiny do lednice.
-
4
Tak se krásně propojí všechny chutě.