Fenyklový salát s řapíkatým celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř celý červený
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 522.1 mg
  • Vláknina 5786 mg
  • Vitamín A 5786 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl rozpůlíme a vykrojíme tuhý střed a konce. Mladé lístky ponecháme na ozdobu. Připravený fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 2

    Z řapíkatého celeru stáhneme tuhá vlákna a celer nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Zeleninu upravíme na talíře, zakapeme olejem a citronovou šťávou, mírně osolíme a posypeme drceným červeným pepřem. Ozdobíme fenyklovými lístky.

Komentáře k receptu