Anglický perník s černým pivem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 300 g Med včelí
- 200 g Cukr třtinový
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 300 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 23 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 108.9 mg
- Vláknina 2286.7 mg
- Vitamín A 2286.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu dáme máslo, med, tmavý cukr, zázvor, skořici, hřebíček a přilijeme černé pivo. Při nízké teplotě necháme vše rozpustit. Kastrol odstavíme z plotny.
-
2
Do směsi vmícháme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Do těsta nakonec vmícháme vejce rozšlehaná se smetanou.
-
3
Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
-
4
Upečený perník po vychladnutí krájíme na kostky.