Anglický perník s černým pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Med včelí
  • 200 g Cukr třtinový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 108.9 mg
  • Vláknina 2286.7 mg
  • Vitamín A 2286.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu dáme máslo, med, tmavý cukr, zázvor, skořici, hřebíček a přilijeme černé pivo. Při nízké teplotě necháme vše rozpustit. Kastrol odstavíme z plotny.

  • 2

    Do směsi vmícháme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Do těsta nakonec vmícháme vejce rozšlehaná se smetanou.

  • 3

    Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 4

    Upečený perník po vychladnutí krájíme na kostky.

Komentáře k receptu