Perníčky s povidlovou náplní
Suroviny
- 150 g Povidla švestková
- 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Rum
- 8 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Koření perníkové
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 4 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 55.7 mg
- Vláknina 4869.6 mg
- Vitamín A 4869.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s cukrem a sodou. Přilijeme vejce promíchaná s medem, přidáme koření, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v ledničce.
-
2
Z těsta vyválíme silnější placku, ze které vykrajujeme tvary vhodné k naplnění. Do středu vykrojeného těsta dáme vždy lžičku povidel smíchaných s rumem a přikryjeme zbylým těstem. Po obvodu těsto dobře přitiskneme, aby náplň při pečení nevytékala. Povrch perníčků potřeme rozšlehaným vejcem.
-
3
Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.