Perníčky s povidlovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Povidla švestková
  • 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 8 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Koření perníkové
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 55.7 mg
  • Vláknina 4869.6 mg
  • Vitamín A 4869.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s cukrem a sodou. Přilijeme vejce promíchaná s medem, přidáme koření, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v ledničce.

  • 2

    Z těsta vyválíme silnější placku, ze které vykrajujeme tvary vhodné k naplnění. Do středu vykrojeného těsta dáme vždy lžičku povidel smíchaných s rumem a přikryjeme zbylým těstem. Po obvodu těsto dobře přitiskneme, aby náplň při pečení nevytékala. Povrch perníčků potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.

Komentáře k receptu