Kávovo-oříškové trojhránky
Suroviny
- 150 g Poleva čokoládová
- 300 g Cukr krupice
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Ořechy lískové
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Káva Espresso
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 3 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Likér kávový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 34 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 122.1 mg
- Draslík 343.4 mg
- Vláknina 6496.2 mg
- Vitamín A 6496.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečící rám položíme na plech vyložený pečicím papírem a nastavíme na velikost 35 x 35cm. Na vnitřní straně rám potřeme kouskem másla.
-
2
Polevu nasekáme a odvážíme 100g.
-
3
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkový cukr, skořici, pomerančovou kůru, vejce, máslo, kávu, 100g polevy a lískové oříšky (polovinu nasekáme, polovinu umeleme). Ručním šlehačem vypracujeme hladké těsto.
-
4
Těsto dáme do připraveného pečicího rámu a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 25 minut. Po upečení rám odstraníme a buchtu necháme vychladnout. Potom buchtu nakrájíme na trojhránky.
-
5
Zbylou polevu rozpustíme a vmícháme do ní kávový likér. Trojhránky do směsi namáčíme vždy jen polovinou, polevu necháme zaschnout.