Moka srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Marcipánová hmota surová
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 150 g Moka čokoláda
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mascarpone
  • 300 g Poleva kávová
  • 50 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Pistácie
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 29.4 mg
  • Vláknina 2028.2 mg
  • Vitamín A 2028.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marcipán nakrájíme na kousky a se změklým máslem ušleháme na krém. Přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.

  • 2

    Těsto rozválíme mezi dvěma listy fólie nebo pečicího papíru na plát silný asi 6mm. Vykrájíme malá srdíčka o průměru 4cm. Srdíčka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  • 3

    Moka čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, rumem a mascarpone na krém. Do krému po lžičkách přidáváme rozpuštěnou čokoládu, směs dobře promícháme. Náplň dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladnout - krém ztuhne.

  • 4

    Na polovinu srdíček naneseme vždy trochu krému a přiklopíme zbylými srdíčky.

  • 5

    Nakonec naplněná srdíčka ozdobíme rozpuštěnou kávovou polevou a nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu