Moka srdíčka
Suroviny
- 100 g Marcipánová hmota surová
- 120 g Máslo čerstvé
- 150 g Moka čokoláda
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Mascarpone
- 300 g Poleva kávová
- 50 g Cukr moučkový
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 hrst Pistácie
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 21 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 29.4 mg
- Vláknina 2028.2 mg
- Vitamín A 2028.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marcipán nakrájíme na kousky a se změklým máslem ušleháme na krém. Přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
-
2
Těsto rozválíme mezi dvěma listy fólie nebo pečicího papíru na plát silný asi 6mm. Vykrájíme malá srdíčka o průměru 4cm. Srdíčka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
3
Moka čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, rumem a mascarpone na krém. Do krému po lžičkách přidáváme rozpuštěnou čokoládu, směs dobře promícháme. Náplň dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladnout - krém ztuhne.
-
4
Na polovinu srdíček naneseme vždy trochu krému a přiklopíme zbylými srdíčky.
-
5
Nakonec naplněná srdíčka ozdobíme rozpuštěnou kávovou polevou a nasekanými pistáciemi.